
Wat te eten in een restaurant
Eten is een van de grote thema’s bij elk feest. Omdat ik een liefhebber van eten ben, ben ik goed bekend met de problemen rond eten. Ik ben gevraagd om bij verschillende gelegenheden een lezing te houden en ook om als eten te dienen voor heel wat familiebijeenkomsten. Hoewel ik zeer vertrouwd ben met het onderwerp, heb ik in mijn land, Australië, altijd een vooroordeel tegen het inhuren van catering, uit vrees mijn keuken te bederven. Koken kan een zeer moeilijke taak zijn in Australië en ik heb mij vaak afgevraagd of mijn kookstijl verschilt van die in de meeste huizen om mij heen. Mijn gevoel is dat we thuis meer flexibiliteit en mogelijkheden hebben om nieuwe dingen te proberen en nieuwe lekkernijen te maken, vrij van het strakke schema en de ontberingen van een bedrijfsomgeving.
Om te beginnen is bedrijfscatering veel meer dan alleen een goede bron van gratis eten en drinken. Het gaat ook over bedrijfsevenementen, huwelijksbuffetten, borrels, lunches, diners, ontbijten en lunches. Dat is de reden waarom bedrijfscatering in Australië echt van de grond is gekomen. En voor veel zakenmensen is de wetenschap dat ze een persoonlijk bereide maaltijd zullen krijgen reden voor een feestje.
iously, het plannen van een bedrijfsevenement, vooral een die formeel is, nam veel van de planning in het begin. Je moest uitzoeken wie je moest uitnodigen, wie je moest uitnodigen, wat je te eten moest geven, en wanneer alles klaar moest staan. Het laatste wat je wilt is ‘s morgens wakker worden en ontdekken dat je hele dag verpest is omdat je de halve dag in de keuken hebt gestaan.
Een Australische vriend van mij had een groot bedrijfsevenement en was een beetje roestig op de details totdat ze belde me uit het niets en vertelde me dat alles was goed en dat ik kon alles wat ik wilde bestellen … van tapioca tot kreeft. Ik heb uiteindelijk op Google gezocht en kwam erachter dat je online kunt eten, zoals brunchen, ontbijten, lunchen, snacken en dineren. Nu kan ik genieten van heerlijke diners waar ik maar wil – thuis, op kantoor, of zelfs op het werk.
Afgezien van de kwestie van gemak, zijn online revisies van verouderde handmatige recepten misschien wel de grootste argumenten voor online koken. Omdat het mogelijk is om elk recept online te lezen (withamonstthings), kun je niet naar de standaard recepten kijken als je in de keuken staat. Je moet de originele bron van informatie hebben. Gezien de hoeveelheid tijd die koks verspillen door cameraschuwheid, zult u veel minder tijd in de keuken doorbrengen met het recept.
Nu we de inhoud van recepten hebben behandeld, wil ik een geheimpje met jullie delen. Als je een recept aan het schrijven bent, zorg er dan voor dat je er altijd inhoud uit laat. Het kan nooit kwaad om extra ingrediënten en overdadige hoeveelheden kruiden toe te voegen. Hier is een voorbeeld van een goed geoptimaliseerd recept. Het bevat vier hoofdingrediënten, kip zonder bot, een bosje frambozen, en een blikje gebakken bonen. Op deze manier introduceer je niet alleen een natuurlijke smaak, maar behoud je ook de versheid van het fruit. In de traditie van antioxidanten, ben ik er zeker van dat je ook een aantal andere voordelen zult krijgen.
ippKwartaal, je dagelijkse routine
Elke dag van je routine zou moeten bestaan uit een hoofdmaaltijd en twee of meer tussendoortjes. Waarom? Omdat je dagelijkse routine ook evenwichtig moet zijn. Hier is wat je elke dag zou moeten eten.
Ten eerste zou je elke dag minstens één vleesmaaltijd en twee groenteschotels moeten eten.
Ten tweede moet u elke dag minstens één zetmeelmaaltijd en twee vleesgerechten eten.
Ten derde moet u elke dag ten minste één maaltijd met zuivel en twee vleesgerechten eten.
Ten vierde mag u geen enkele maaltijd overslaan. Dit is zeer belangrijk, omdat er een groot gevaar bestaat dat u maaltijden overslaat, wat leidt tot uitbarstingen en mogelijk gewichtstoename. Vooral als u maaltijden overslaat, moet u niet overdrijven. Een goede verdeling van de maaltijden is ook belangrijk.
Kookstijlen
Ten slotte kunt u overwegen wat voor soort koken u doet. Er zijn stijlen zoals roerbakken, roosteren en stomen. Ook kunt u, om de smaak in balans te brengen, het gebruik van een wok overwegen. En tenslotte, om de meeste smaak te krijgen, kunt u overwegen om een keukenmachine te gebruiken.
Met deze ideeën in uw achterhoofd zult u zeker merken dat het bereiden van maaltijden elke keer weer plezierig en bevredigend is. U zult zeker in staat zijn om uw kookkunsten te verbeteren elke keer dat u in een restaurant blerick bent.